Cena Roudnice 2021

Během víkendu 29. – 30. 5. 2021 proběhl na Labi nad roudnickým jezem pohárový závod plachetnic „Cena Roudnice“, pořádaný YCR Jachting Roudnice nad Labem, z. s..

Závod byl vyhlášen pro dětskou třídu „Cadet“ a kajutové lodi. Do závodu se přihlásil rekordní počet posádek, tedy 24 dětí na dvanácti lodích. 5 závodníků bylo z pořádajícího klubu. Organizace závodu byla striktně podřízena platným protiepidemiologickým opatřením. Celkový počet účastníků byl omezen, všichni se museli prokázat potvrzením o prodělané nemoci, očkování nebo testování.

V sobotu se z důvodu silného proudu na řece ve směru proudu foukajícího větru, přes všechnu snahu posádek i pořadatelů, nepodařilo odjet ani jednu rozjížďku. V neděli se odjely regulérní čtyři rozjížďky formou etapového závodu po proudu.

Závod byl realizován díky obětavé práci a nasazení členů YCR, členů ALT Cadet, přispění Města Roudnice n. L. a vstřícného přístupu Státní plavební správy a podniku Povodí Labe.

reportáž MIS RCE

výsledky závodu

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky a jeho autorem je YCR Admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.